Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 08. 11:18, szerda | Helyi

A világ legértékesebb tizenegye

A világ legértékesebb tizenegye

Gyorsan telik az idő, erre ad bizonyítékot az is, hogy a világ legértékesebb tizenegyébe se Cristiano Ronaldo, se Lionel Messi nincs benne.

További érdekesség, hogy a Real Madrid, Barcelona, Juventus, Bayern München kvartett mindössze egy játékost ad a csapatba. Nézzük meg kik alkotják a legértékesebb 11-et.

A csapatba 7 játékos a Premier League-ből került be, emellett két játékost ad a PSG és 1-1 játékost mindkét madridi gárda. Nem meglepő, hogy az utóbbi években és idén is remeklő Liverpool adja a legtöbb játékost 4-el, de a Manchester Cityből is bekerültek ketten.

Kapus

A kapus személye a régiónk egyik büszkesége lehet, hiszen a világ legértékesebb kapusa a szlovén Jan Oblak. Oblak Ljubljanából került 2010-ben a Benfica csapatához, ahol 2014-ben a bajnokság legjobb kapusának választotta a Bet 365. A következő szezont már nem is a portugál bajnokságban kezdte meg, a tavasszal Bajnokok Ligája döntőt játszó Atlético Madrid vitte el a szlovént. A madridiak 2 év múlva ismét bejutottak a BL döntőbe, de a városi riválissal szemben ekkor is vereséget szenvedtek. A kapus még mindig csak 26 éves, az értékét pedig 100 millió euróra becsülik.

Védők

A védők között nagy Liverpool dominancia van, csak Varane tudott bekerülni más csapatból a négyesbe. A balhátvéd a skót futógép Andrew Robertson, aki két éve még a Hull City gárdáját erősítette, azóta pedig már Bajnokok Ligája győztesnek mondhatja magát és az értékes is elég magasan van, jelenleg 80 millió eurót ér. Ugyanannyit, mint a Real Madrid belső védője Raphael Varane, aki Robertsonnal ellentétben nem hirtelen robbant be a legjobbak közé. Varane már majdnem 9 éve a Real Madridot erősíti, pedig még csak 26 éves. A francia 4-szer nyert Bajnokok Ligáját, és 2018-ban a világbajnokságot is megnyerte, pedig még bőven van hátra a karrierjéből.
A másik belső védő a jelenleg a világ legjobb védőjének tartott Virgil van Dijk, akinek 100 millió euróra becsülik az értékét. Van Dijk 28 éves és 2018-ban került a vörösökhöz, azóta átjárhatatlan az általa vezetett védelem és elképesztő veretlenségi szériát produkál a csapattal. Amelyből a jobb hátvéd sem maradhat ki, Alexander-Arnold ráadásul még csak 21 éves és a csapat saját nevelésű játékosa. Arnold jelenlegi piaci értéke 110 millió euró és kitudja, még hol van a vége.

Középpályások

A belső középpálya mindkét játékosát a Premier League adja, egyikük egy támadóspecialista a másikuk inkább a védekezés terén jár élen. Kevin De Bruyne egy igazi gólpasszkirály az idei szezonban is már 13 assistnál jár és emellé még 7 gólt is szerzett. De Bruyne egy rekordot is megdöntött az idei szezonban a 1xBet sportfogadás adatai alapján, neki kellett a legkevesebb mérkőzés a Premier League-ben, hogy elérje az 50 gólpasszt. A Manchester City belga játékosa 150 millió eurót ér jelenleg.
A védekező specialista pedig Ngolo Kanté, aki szintén a semmiből vált világsztárrá. Kanté nagy szerepet vállalt az óriási meglepetésre bajnokságot nyerő Leicester City csapatába, és azóta már a világbajnoki cím is összejött a Chelsea szerény, de kőkemény játékosának. Nem véletlen, hogy 100 millió eurót ér a francia középpályás.

Támadók

A két szélsőt ismét az angol bajnokság adja, két alacsony, technikás és szélvészgyors játékos. Sadio Mané a komoly tehetségeket felnevelő RedBull Salzburg csapatából került Angliába a Southamptonhoz, majd 2016-ban a Liverpoolhoz. A szenegáli játékos a liverpooli támadótrió egyik életveszélyes tagja. A játékos 150 millió eurót ér és még bőven van hátra a karrierjéből, hiszen 27 éves. A másik szélen a 10 millióval többet érő Raheem Sterling található, aki a Liverpoolban kezdte el megcsillogtatni a tudását, de 2015-ben a Manchester Cityhez igazolt és az utóbbi két évben megnyerte a Premier Leaguet a csapattal.
Elől pedig a PSG két világsztárja található, Neymar, aki szintén 160 millió eurót ér és a 21 éves Kylian Mbappé, aki akár hosszú ideig a világ legjobb labdarúgója lehet és jelenleg a világ legértékesebb játékosa a maga 200 millió eurójával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 19. 08:00, péntek | Helyi

Reggel helyenként fagyhat.

Kezdetben sok napsütésre számíthatunk, de a keleti tájakon elszórtan záporok előfordulhatnak.

2024. Április 19. 05:34, péntek | Helyi

A felhőetetés okozta a dubaji heves esőzést?

Terjed a neten egy furcsa elmélet: tényleg a „felhőetetés” okozta a dubaji heves esőzést? Az Interneten már emberi beavatkozásnak tulajdonítják a dubaji esőzést, de a szakemberek árnyalták a képet.