Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Október 07. 12:00, szerda | Helyi

A Nőtincsi Általános Iskola nyerte el a Legkreatívabb iskola 2015 címet

A Nőtincsi Általános Iskola nyerte el a Legkreatívabb iskola 2015 címet

77 pályaművet küldött be az iskola.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Szikrától a hamuig” címmel hirdette meg a 8 és 18 év közötti korosztály számára a felmenő rendszerű alkotói pályázatot, amelynek kapcsán keresték a legtöbb pályaművet beküldő iskolát. Az ország iskolái közül a legtöbb pályázatot a Nőtincsi Általános Iskola küldte be, amelynek diákjai összesen 77 pályaművet alkottak, így az intézmény elnyerte a „Legkreatívabb iskola 2015” címet, s ezzel együtt egy országosan egyedülálló nagyszabású tűzoltó-bemutatót is, konténertűz oltással, füstsátorral, tálcatűz-oltással, olajtűz-oltással és baleseti szimulációval egybekötött roncsvágással. A tűzoltók a Nógrád megyei iskola diákjait ezen felül látványos tűzvédelmi oktatásban is részesítik majd október 9-én, pénteken.

A rendezvényt megtiszteli jelenlétével Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője és Berecz György tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:45, hétfő | Helyi

A hétvége eseményei.

Balesetet szenvedett egy siklóernyős,Nádas és száraz fű égett ötven négyzetméteres területen,Letért az úttestről és egy villanyoszlopnak ütközött egy kisbusz,Hulladék égett egy három köbméteres fém konténerben.

2024. Április 15. 08:00, hétfő | Helyi

Jön a hidegfront, heves zivatar is lehet.

Az ország déli-délkeleti felén szinte zavartalan lesz a napsütés, északon, északnyugaton több lesz a felhő az égen. Egy hidegfront hatására a délután második felétől itt már záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

2024. Április 15. 07:19, hétfő | Helyi

Az új telefonok egyik legbosszantóbb problémájára talált megoldást az Apple

Egy új telefon kicsomagolása mindig szórakoztató élmény, a kezdeti izgalmakat azonban könnyen megkeseríthetik a beüzemelési folyamatok. A legtöbb esetben ugyanis a vásárlás előtt a készülék már hetek,

2024. Április 15. 07:05, hétfő | Helyi

Világító szőnyeg led technológiával

A Philips (világítástechnika) és a Desso (padlószőnyeg) a közelmúltban egy olyan partnerségi megállapodást dolgozott ki, melyben a LED technológiát egy úgynevezett fényáteresztő szőnyeggel egyesítik majd.