Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 20. 14:36, szerda | Helyi
Forrás: NMKI

A lift 1, egy ügyes tűzoltó pedig 2 perc 24 másodperc alatt ért fel a 18-ra

A lift 1, egy ügyes tűzoltó pedig 2 perc 24 másodperc alatt ért fel a 18-ra

Hetedik alkalommal futottak fel ma a tűzoltók a salgótarjáni Garzonház tizennyolcadik emeletére a Nógrád Megyei Lépcsőfutó Bajnokság keretében.

A tűzoltók zöme két és három perc közötti időeredményekkel ért fel, épp csak kicsit lemaradva a lift sebességétől.

A tűzoltók hivatásukból adódóan igen speciális fizikai és pszichikai igénybevételnek vannak kitéve. A tűzoltók számára megrendezett sportversenyek, így a lépcsőfutó verseny is, jól modellezik azt a komoly fizikai és pszichikai erőnlétet, állóképességet és kitartást, amelyet egy-egy beavatkozás is megkövetel. Ennek megfelelően a verseny szabályai is szigorúak és nehezítettek, a versenybe szálló tűzoltók ugyanis közel húsz kilogramm plusz súlyt jelentő teljes védőfelszerelésben – bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel és légző álarccal az arcukon – futottak fel a Garzonház tizennyolcadik emeletére.

A versenyt reggel kilenc órakor Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, s szavaiban a kitartásra biztatta a versenyre benevezett állományt. A Nógrád Megyei Lépcsőfutó Bajnokság előfutama a Lépcsőfutó Országos Bajnokságnak, amelyet szeptember 23-án, szombaton rendeznek majd meg Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében. Ott huszonhárom, a ma Salgótarjánban megrendezett megyei versenyen pedig tizennyolc emeletet kellett leküzdeni a tűzoltóknak. A tizennyolc nevező a salgótarjáni, a balassagyarmati és a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokságokról, valamint a rétsági, a berceli, a szécsényi és a bátonyterenyei katasztrófavédelmi őrsökről érkezett, illetve indult két kolléga az igazgatóság állományából is. Helytállásuk mindenki számára példaértékű.

Az eredményhirdetésen végül kiderült idén kik voltak a leggyorsabbak, az éremosztásra két kategóriában: harmincöt év alatti és harmincöt év feletti korcsoportban került sor. A harmincöt év alattiak korcsoportjában 2 perc 24 másodperces időeredményével első helyezést ért el Dénes Gábor tűzoltó zászlós, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztje, második lett Longauer Péter tűzoltó százados, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sporttisztje, míg a harmadik helyen Kurcsik Gergő tűzoltó őrmester, a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója zárt. A harmincöt év felettiek kategóriájában 2 perc 45 másodperces idővel Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester állhatott a dobogó legfelső fokára, Kukucska Róbert tűzoltó őrmester, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója a második helyezést érte el, Jakabos Roland tűzoltó őrmester, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója pedig a harmadik lett. Különdíjat adott át a legjobb salgótarjáni versenyzőnek Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Dániel Zoltán, a megyeszékhely alpolgármestere, a díjat Dénes Gábor tűzoltó zászlós vehette át.

Képünk illusztráció.http://static.origos.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.