Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Június 02. 10:21, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kampányok ellenére még mindig nagyon sokan napoznak

A kampányok ellenére még mindig nagyon sokan napoznak

A számos felhívó kampány ellenére sok fiatal felnőtt még mindig nincs tisztában a napozás és a barnulás káros hatásaival

- állapítja meg egy új, amerikai felmérés. A nemzeti online felmérésből az derül ki, hogy a 18 és 29 év közötti válaszadók 58 százaléka gondolja azt, hogy az emberek jobban néznek ki, ha barnák és 71 százalékuk ért egyet azzal a kijelentéssel, hogy: 'a napozás jó az egészségnek.'

Az előző évben a válaszadók 40 százaléka megpróbált lebarnulni napozással, önbarnító krém használatával, vagy a bőrre spriccelt barnító szer segítségével. A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók egynegyede nem tudta, hogy a napozás okoz-e ráncokat vagy sem - írja a HealthDay.

A felmérés megmutatta, hogy a kor nagyban összefüggésben áll a napozással, hiszen a 30 év alatti válaszadók nagyobb valószínűséggel jártak szoláriumba és töltöttek több időt a napon. Az ultraviola-sugárzásnak való kitettség ráncosodáshoz, a bőr korai öregedéséhez vagy akár bőrrákhoz vezethet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.