Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 21. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A játékpiac az éves bevételének csaknem a felét érheti el karácsonykor

A játékpiac az éves bevételének csaknem a felét érheti el karácsonykor

A játékpiac 45 milliárd forintos éves forgalmának csaknem a felét érheti el az év végi ünnepi időszakban.

Idén a családok hagyományos áruházi vásárláskor átlagosan 6800 forintot, online vásárláskor átlagosan 8300 forintot szánnak játékokra - közölte friss kutatása alapján a Regio Játékkereskedelmi Kft. kedden.

A közlemény szerint a tervekből következően a szülők 57 százaléka költ majd 10 ezer forintnál többet egy gyerek karácsonyi ajándékaira.

Az idén jellemzően 2-3 meglepetést találhatnak a gyerekek a fa alatt, a társas- és kreatív játékok, valamint a LEGO mellett ruha és sporteszköz lesz a csomagokban. A 14 éven aluliak egyharmada ezen kívül könyvre, a 6 éven aluliak egynegyede kisautóra, egyötöde játékbabára is számíthat.

A megkérdezettek 61 százaléka tervezi online megvásárolni az ajándékokat, elsősorban azért, mert így könnyen össze lehet hasonlítani az árakat. A közlemény idézi Gyaraki Dávidot, a Regio Játék marketingvezetőjét, aki elmondta: idén 20 százalékkal nőtt a társaság webáruházában történő vásárlás az előző évhez képest, és 70 százalékkal több a mobilról érkező tranzakciók száma.

A kutatásban részt vevők fele novemberben megkezdi a karácsonyi ajándékok beszerzését, az utolsó pillanatra százból csak egy család hagyja a vásárlást.

A felmérést november 13. és 18. között végezték csaknem 2500, 14 éven aluli gyermeket nevelő magyar szülő megkérdezésével. A kutatás nem reprezentatív, de az adatok alkalmasak a szokások és tapasztalatok szemléltetésére - közölte a Regio Játék.

A magyar tulajdonú Regio Játékkereskedelmi Kft. 2017-ben 10,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el, egy évvel korában 9,86 milliárd forintot. Országszerte 34 boltja van, 450 dolgozót foglalkoztat, a magyar játékpiacon csaknem 25 százalékos a részesedése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.