Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Január 26. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Webkamerán nézhetők a madáretető vendégei

Webkamerán nézhetők a madáretető vendégei

Webkamerát helyeztek el januárban egy madáretetőnél a Salgótarján közigazgatási területén található Rónafaluban, a Medves-fennsík peremén, több mint 500 méteres tengerszint feletti magasságban.

Ennek forgalmát a képernyőn keresztül az is nyomon követheti, akinek az otthona körül nincs lehetősége a téli madáretetésre - közölte az MTI-vel Papp Ferenc, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület programkoordinátora.

Elmondta: a korábbi években 16 madárfajt figyeltek meg itt, közöttük a viszonylag ritkának számító hamvas küllőt (Picus canus) és közép fakopáncsot (Dendrocopus medius). A kamerát, amely a téli időszakban funkció nélkül lenne, tavasztól őszig a fehér gólyák fészkeinél használják, a magyar-szlovák határon átnyúló Madárvédelem és kutatás határok nélkül projektben.

Egy napon akár több tucat madár is felkeresi a rónafalui etetőt, amely a http://www.mme.hu/madaretetokamera/kamera4.php webcímen érhető el.

Címkék: webkamera

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.