Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Február 27. 18:16, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Újabb focibotrány Nógrádban: bundagyanú után hamis sportorvosi igazolások

Újabb focibotrány Nógrádban: bundagyanú után hamis sportorvosi igazolások

Csütörtökön bundabotrány, pénteken hamis sportorvosi igazolások: újra az érdeklődés középpontjába került Nógrád megye labdarúgása!

Összesen 264 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 44 éves salgótarjáni férfival és 26 társával szemben, akik 2009 és 2012 között hamisított sportorvosi igazolásokat szereztek és használtak fel a megyei labdarúgó-mérkőzések során - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze pénteken az MTI-t.
Bóna Gyula elmondta: a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett mérkőzéseken igazolt játékosok csak sportorvosi vizsgálatot követően, érvényes sportorvosi engedéllyel léphetnek pályára.
Közölte: a 44 éves férfi Nógrád megye alacsonyabb osztályú labdarúgócsapataihoz közel álló játékosokkal, képviselőkkel, edzővel, elnökökkel állapodott meg abban, hogy a játékosaik sportorvosi engedélyeit úgy érvényesítteti, hogy azoknak nem kell részt venniük orvosi vizsgálaton.
A versenyigazolásokat egy a nyomozás során ismeretlenül maradt személlyel hamisíttatta meg.
A vádlott az igazolásokért játékosonként ezertől háromezer forintig terjedő összegeket kért, és összesen 424 ezer 500 forintra tett szert.
Bóna Gyula elmondta: a hamisított sportorvosi engedélyeket az érintett labdarúgócsapatok a három bajnoki év alatt 264 alkalommal használták fel, amikor a mérkőzések előtt átadták ellenőrzésre a játékvezetőnek.
A vádlottak a nyomozás során beismerő vallomást tettek. Ellenük a Salgótarjáni Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását, illetve próbára bocsátást, továbbá a 424 ezer 500 forintra vagyonelkobzást indítványozott, és 211 ezer 480 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte őket.

Címkék: bunda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:00, kedd | Helyi

Újabb egyetemi megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

A tanév végéhez közeledve a technikumi diákokat a vizsgák, a továbbtanulás illetve az elhelyezkedési lehetőségek foglalkoztatják leginkább.

2024. Április 16. 08:55, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 16. 08:25, kedd | Helyi

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 16. 08:00, kedd | Helyi

Erős lehűlés jön esővel, széllel.

Északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek.