Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 23. 19:11, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Súlyos buszbaleset történt Berlin közelében

Súlyos buszbaleset történt Berlin közelében

Súlyos buszbaleset történt vasárnap Berlin közelében, a szerencsétlenségben több mint ötvenen megsérültek.

A Berlin körüli autópálya-gyűrű déli szakaszán, az A10-es sztrádán egy lengyel busz egyelőre ismeretlen okból letért az útról és felborult. Tizenegy utas súlyosan megsérült, egyiküket életveszélyes állapotban szállították kórházba. További negyven utas kisebb zúzódásokat szenvedett.
A busz Észak-Rajna-Vesztfália tartományból Lengyelország északi része felé tartott 69 utassal. Az utat a Sindbad nevű lengyel társaság szervezte. A cég szóvivője elmondta, hogy egy alvállalkozó üzemeltette a 2010-ben gyártott buszt, amelyet legutóbb az idén szeptemberben vizsgáltak át, a műszaki engedélye pedig 2015 márciusáig érvényes.
A Die Welt című lap az online kiadásában közölt összeállításában kiemelte, hogy ugyancsak a Sindbad szervezésében közlekedett az a turistabusz, amely júliusban Drezda mellett az A4-es autópályán megcsúszott és a szalagkorlátot áttörve átsodródott a szembejövő sávba, ahol összeütközött egy ukrán kisbusszal, majd az autópálya melletti árokba zuhant. A balesetben tizenegy ember meghalt és negyvenen megsérültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.