Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Október 23. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Megismétlik a polgármester-választást Cserhátszentivánon

Megismétlik a polgármester-választást Cserhátszentivánon

Megismétlik a polgármester-választást Cerhátszentivánon, mert az október 12-ei választás nyertese a TVB határozata szerint két szórólap terjesztésével megtévesztően befolyásolta a választói akaratot.

Barta László, a Nógrád megyei területi választási iroda (tvi) vezetője az MTI-vel közölte: a tvb pénteki határozatát nem támadták meg, így az jogerőssé vált.
A tvb a megismételtetett szavazást november 9-ére tűzte ki - tette hozzá.
A Nógrád megyei faluban három független jelölt indult a polgármesteri posztért. A választást Csóré István nyerte 55 szavazattal Kovács Éva, a falu addigi polgármestere előtt, akire 42-en szavaztak. Bognár Károly 2 voksot kapott.
A területi választási bizottság honlapján közzétett határozat - csak szignókat használva - azt tartalmazza, hogy Kovács Éva azért kérte az eredmény megsemmisítését, mert Csóré István szórólapként terjesztette egy rendőrségi jegyzőkönyv bevezető részét, amely azt tartalmazta, hogy "tanúkénti meghallgatására Kovács Éva ellen hűtlen kezelés vétségének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban került sor". A másik kifogásolt szórólapon pedig azt írta, hogy a képviselők feljelentést tettek Kovács Éva ellen, mert az önkormányzat vagyonának egy részével sajátjaként rendelkezett, és más jogsértéseket is elkövetett. Ezt a szórólapot Csóré István az önkormányzat bélyegzőjével látta el.
Cserhátszentiván négy képviselőjének mandátumát az új választás nem érinti.

Címkék: polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.