Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 26. 14:31, szerda | Bulvár

Mádai Vivi: „Szeretném, ha az első karácsony tökéletes lenne”

Mádai Vivi: „Szeretném, ha az első karácsony tökéletes lenne”

Mádai Vivi mindig is nagy családot szeretett volna, az álma három kislány volt, most azonban a világ minden kincséért sem cserélné el Zénót.

Minden percet élvez, amit a kisfiával tölthet, és már teljes gőzzel készül első közös karácsonyukra is. Bár a csinos anyuka tudja, hogy gyermeke semmire sem fog emlékezni, fontosnak tartja, hogy az ünnep tökéletes legyen, és azt is elárulta, hogy Zénó első ajándéka is megvan már.

Mádai Vivi életében nagyon fontos szerepet játszanak a hagyományok és az ünnepek. A fiatal anyuka saját gyerekkorából merít, amikor Zénó neveléséről van szó, és arra törekszik, hogy a családi ünnepek kisfia számára is meghatározóak legyenek. Vivi számára a szenteste egy kisebbfajta rituálé a szerettei körében, idén azonban még komoly dilemma, hogy valamelyik nagyszülőnél vagy most először kettesben, azaz már hármasban töltsék a karácsonyt.

„A szentestének mindig megvan a maga rendje: szüleimnél összegyűlik a család, vacsorázunk, utána együtt megnézzük a Betlehemes játékot, majd jöhet az ajándékbontás. Gyerekként imádtam, ha ilyenkor esett a hó, mert akkor szánkózni is kimehettünk” – elevenítette fel emlékeit Vivi. „Idén egészen új a felállás, hiszen Zénó az első unoka, így Zoli szülei és az én szüleim is azt szeretnék, ha náluk töltenénk a karácsonyt. Nem sietjük el a döntést, de még az is lehet, hogy hármasban leszünk otthon. Az a szerencse, hogy Zénó nagyon nyugodt baba, és igyekszünk minél jobban a mi életritmusunkhoz szoktatni, így biztos vagyok benne, hogy bárhol is leszünk, jól érzi majd magát, és alkalmazkodik a környezethez. Annál is inkább, mivel biztosan végig ő lesz a középpontban, mindenki vele foglalkozik majd.”

Vivi már most teljes gőzzel készül az ünnepekre. A friss anyuka mindig is szeretett kézműveskedni, és most is azon töri a fejét, hogy milyen apróságokkal varázsolhatna karácsonyi hangulatot a lakásba. Emellett persze már arra is van ötlete, mi kerül majd a fa alá.

„Az ajándékok beszerzését mindig az utolsó pillanatra hagyom, de egész évben figyelek, hogy kinek mire van szüksége. Így bár nagy a rohanás, mindig pontosan tudom, mi kerül majd a kosárba. A nagyszülőknek egy kis kedvességet viszont már most kitaláltam, mi is lehetne szebb ajándék nekik, mint egy cuki fotó Zénóról. A most készülő képek biztos egész évben mosolyt csalnak majd az arcukra. Nagyon tetszik, hogy már kicsit ünnepi hangulatba kerülhettem a MOM Park karácsonyi fotózásán, ráadásul ezek a képek azért is kedvesek számomra, mert az árukból a szervezők a Bátor Tábor Alapítványt támogatják” – mesélte a friss anyuka, aki azt is elárulta, milyen dísz lesz az idei karácsonyfa éke. „Nálunk mindig kicsike a karácsonyfa, és a díszek is körülbelül húsz éve ugyanazok, ez is a hagyomány része. Idén azonban egy új darabbal bővül a készlet. Az egyik barátnőm hozott a kisfiamnak egy nagyon aranyos kis kék hóembert, ami az ő első karácsonyi dísze lesz. Náluk ugyanis úgy szokás, hogy minden baba kap az első karácsonyára egy ilyen kis díszt, ami végigkíséri majd az összes ünnepét” – mesélte Vivi.

Viviékhez hasonlóan bárki ünnepi hangulatba kerülhet MOM Park november 30-ig tartó karácsonyi fotózásán. Részletek: http://mompark.hu/xmas/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára