Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. November 15. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Lucfalva: a nyolcadikosok 80%-a szakmát szeretne tanulni

Lucfalva: a nyolcadikosok 80%-a szakmát szeretne tanulni

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója Klagyivik Attiláné intézményvezető meghívására rendhagyó osztályfőnöki órát tartott a Lucfalvai Általános Iskolában.

A hetedikes és nyolcadikos tanulók vettek részt az órán, ahol a tanulószerződésről, a hiányszakmákról és a hozzájuk kapcsolódó ösztöndíjrendszerről kaptak tájékoztatást.
A tanulók szakmatanulási kedve igen magas, nyolcvan százalékuk fontolgatja, hogy valamilyen szakma tanulását kezdi el a jövő tanévben. Ebben az általános iskolában igen nagy hangsúlyt fektetnek a pályaorientációra, már 7. év elejétől kezdve rendszeresen foglalkoznak ezzel a témával, sőt egy pályaorientációs pályázaton is nyert az iskola.

Címkék: Lucfalva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit