Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Május 22. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Kutyák és gazdáik képzése Balassagyarmaton

Kutyák és gazdáik képzése Balassagyarmaton

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetői és a Cserhát Mentőkutyás Egyesület mentőkutyásai vettek részt a közös gyakorlaton.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya rendszeresen megszervezi a szolgálati kutyák területi képzését, melyet legutóbb 2015. május 20-án rendeztek meg. Ez a gyakorlat rendhagyó volt, mivel a hatóság és az egyesület között létrejött együttműködési megállapodásra való tekintettel, a Cserhát Mentőkutyás Egyesület balassagyarmati kiképző bázisán bonyolították azt le, melyen az egyesület tagjai is részt vettek. A képzés bevezetéseként Juhász Zoltán egyesületi elnök tájékoztatta a megjelent kutyavezetőket a mentőkutyások feladatáról, eddigi jelentősebb kutatási eredményeikről, jövőbeni terveikről, valamint bemutatta a rendelkezésükre álló felszereléseket.

Ez alkalommal hat közrendvédelmi kutyavezető, négy mentőkutyás egyesületi tag és négylábú segítőik vettek részt a gyakorlaton. A speciális feladatokra tekintettel célszerű a kutyavezetők közös szituációs képzése. A rendőrök közterületi munkáját hatékonyan segítik a szolgálati kutyák, mivel jelenlétük jelentős visszatartó erőt képvisel a jogsértő személyekkel szemben. A mentőkutyás egyesület tagjai az eltűnt személyek felkutatása során gyakran közösen dolgoznak a rendőrség munkatársaival, ezért indokolt a helyszínen történő együttműködés gyakorlása.

A képzésen a közrendvédelmi kutyavezetők és a szolgálati kutyák fegyelmező, illetve őrző-védő feladatsort hajtottak végre. Az utóbbi gyakorlatcsoport tekintetében támadás elhárítását, igazoltatás biztosítását, menekülő személy elfogását is gyakorolták a résztvevők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.