Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 01. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Kacagtató Mosolyforgácsok

Kacagtató Mosolyforgácsok

Harsogott a hatalmas nevetésektől a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ a napokban. A Gyarmati Színkör kacagtató sikerrel mutatta be Mosolyforgácsok című, kabaréjelenetekből álló színdarabját.

A telt ház előtt bemutatott előadáson a két világháború közti rendkívül termékeny magyar humor-irodalom remek alkotásai kerültek a közönség elé. A városban más területeken közismert egyéniségei tűntek fel amatőr színjátszóként. Így például a triatlon sportág helyi szervezője és mindenese, Sztancsik József tiroli vadász-népviseletben toppant a színpadra, és a vendéglátó szakmában „mesterkedő” Sínágel József is ott mosolyogtatott a világot jelentő deszkákon.
A jelenetek közül „A nyúl” című darabban fura helyzetbe kerül a felesége előtt lóverseny-szenvedélyét vadászó mesével palástolni akaró férfi, aki viszont még a fogolymadarat sem tudja megkülönböztetni a nyúltól, mondván utóbbi húsát még csak étkezőasztalon látta. A másik, Herkules bonbon című tréfában pedig az egyszerű, „mezei” édességet összetévesztik a szexuális étvágyat fokozó bonbonnal, amelyből aztán pikáns fejlemények sora keletkezik.
A szervezők közlése szerint a nagy sikerrel való tekintettel a Gyarmati Színkör a jövőben is színpadra visz majd hasonló, humoros összeállításokat.

Forrás: nynapok.blogspot.hu - H.H.

Címkék: Balassagyarmat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 19. 08:00, péntek | Helyi

Reggel helyenként fagyhat.

Kezdetben sok napsütésre számíthatunk, de a keleti tájakon elszórtan záporok előfordulhatnak.