Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. November 22. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Eredményes salgótarjáni ökölvívók

Eredményes salgótarjáni ökölvívók

A napokban a – Madárfészek Ökölvívó Akadémián is készülő – salgótarjáni Oláh Gergő két rangos tornáról is ezüstérmet hozott haza.

A Salgótarjáni Boksz SE (SBSE) sportolója az ifjúsági országos bajnokságon és egy prágai emlékversenyen is a döntőig menetelt. Közben két csapattársa a régióválogatottban győzött.
Oláh Gergő a debreceni ifjúsági magyar bajnokságra Salgótarjánban készülhetett fel, elmondása szerint ez testileg és lelkileg is sokat jelentett neki. Botos Tibor edző kondícióban, erőben, pontosságban és lazaságban is segíteni tudott, és az edzéseknek köszönhetően magabiztosan futott neki az akadályoknak.
Az első ellenfele meglepte a salgótarjánit, mert nagy robbanékonyságot és erőt kellett mozgósítania ahhoz, hogy továbbjusson, de végül egyhangú pontozással nyert. Az elődöntőben egy két fejjel magasabb rivális várt rá. Nehezen érte fel, de egy fejre mért ütése úgy betalált, hogy az ellenfél edzőjének be kellett dobnia a törülközőt. A döntőben a nógrádit egy nagy riválisa, és egyben barátja fogadta. Mint tudósítónknak elmondta, nagyon élvezte a hajtós meccset, talán ennyire még egy összecsapását se élvezte. A szoros mérkőzés után bármelyik öklöző kezét a magasba lehetett volna emelni, végül a Hógolyó becenévre hallgató Gergőnek a szépen csillogó ezüstérem jutott.
Pár nappal később Prágában képviselte a magyar színeket, a Torma Gyula emlékversenyen, amelyen négy ország legjobbjai vettek részt. A tarjáni sérülten érkezett a cseh fővárosba, de ez sem tántorította el a szerepléstől. Az első meccsén egy szlovákkal küzdött meg, többször eltalálta ellenfele fejét, akire egyszer rá is kellett számolni, így egyértelmű volt Gergő sikere. A döntőbe egy hazai bokszón keresztül vezetett az út. A cseh fiúnak hatalmas ereje volt, A tarjáninak az első menetben ésszel kellett bokszolnia, utána riválisa elfáradt, így már a magyar fiú volt az erősebb. A döntőben egy okos és erős osztrák ellenféllel találkozott. Gergő okosan bokszolt, ez a finálé is nagyon szoros volt, de a végén többet talált az osztrák, aki ezzel megnyerte az emlékversenyt. A magyar csapat összesen két arany, három ezüst és három bronzérmet szerzett.
Az SBSE két másik versenyzője Kókán lépett szorítóba, ahol az Észak-magyarországi régió legjobbjai a Pest megyei régió kiválóságaival mérték össze tudásukat. Itt Zámbó Róberttel szembe egy nála 4-5 kilóval nehezebb bokszoló került, akit okosan meg-megelőzött, és fegyelmezett versenyzésének köszönhetően nyerni tudott. Oláh Károly ismerős ellenféllel került össze, akit már korábban is megvert, és pontos ütéseinek köszönhetően ezúttal is győzni tudott. A két salgótarjáninak is köszönhetően az északi régió sima győzelmet aratott a pestiek fölött.
Legközelebb előreláthatólag a decemberi, kecskeméti felnőtt magyar bajnokságon lép majd szorítóba salgótarjáni ökölvívó.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: ökölvívó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)