Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 21. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Élbolyban a Bolyai

Élbolyban a Bolyai

Megjelent a HVG kiadványa az ország száz legjobb középiskolájáról.

A két tannnyelvű képzést is indító intézmények listáján első helyen a budapesti Szent Benedek Óvoda, Általános Iskola és Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, másodikon a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium, a dobogó harmadik fokán az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium a negyedik helyen, a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium pedig az ötödiken végzett.
A rangsort a 2013-as májusi-júniusi érettségi időszakban a négy kötelező tárgyból elért vizsgaeredmények alapján állították össze: a matematika-, magyar-, történelem- és nyelvi vizsgákon elért eredményeket nézték meg.
A HVG – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – ismét elkészítette a legjobb középiskolák listáját. A rangsorok mellett számos interjú, cikk található a középiskolai oktatásról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjéről.
Az összesített rangsor mellett a kiadvány közli a szakközépiskolák, az egyházi, az alapítványi, a két tanítási nyelvű, a köznevelési típusú sportiskolák és a gyakorlóiskolák rangsorát is, valamint a diákolimpiai eredmények, illetve a biológia-, fizika-, kémia- és informatika-OKTV-n szerzett helyezések alapján összeállított intézményi listát.

Címkék: Bolyai

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.