Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. December 22. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Csökkent a parkoló-bérletek ára Salgótarjánban

Csökkent a parkoló-bérletek ára Salgótarjánban

Jelentősen csökkentette az éves parkoló-bérletek árát Salgótarján önkormányzata.

Döntésük értelmében az új éves bérlet az idén érvényben lévő kettőszázezer forint helyett 120 ezer forint lesz majd. Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere a Rádió Focusnak elmondta: a döntést hatástanulmány előzte meg, eszerint mind a lakosság, mind a vállalkozások tehercsökkenéssel számolhatnak, ez a csökkenés pedig hozzájárul a vállalkozások gazdasági helyzetének megerősítéséhez. A bevételkiesés költségvetésre gyakorolt hatása nem jelentős. A kedvező döntés nem csak az éves díjat érinti, hanem a kisebb időtartamúakat is, így a háromnegyed éves bérletért 92 ezer forintot, a féléves parkoló-bérletért 65 ezer forintot, a negyedéves engedélyért 35 ezer forintot, a havi bérletért pedig 12 ezer forintot kell fizetniük az autósoknak. Amint arról beszámoltunk hallgatóinknak, Salgótarján új önkormányzata az első intézkedések között törölte el a városban érvényben lévő parkolási rendeletet, és a 2011 előtti állapotokat állította vissza a fizetős parkolók tekintetében, vagyis csak a szűken vett belváros maradt fizetős.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: parkoló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR.

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.