Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Július 22. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Bővített a Viesmann Kft. Bátonyterenyén

Bővített a Viesmann Kft. Bátonyterenyén

Új, hétszáz négyzetméteres üzemcsarnokkal bővítette telephelyét a bátonyterenyei Viessmann Modellgyártó Kft. mintegy 200 millió forintból.

A beruházás célja az volt, hogy a vasúti modellek gyártásával foglalkozó cég megtartva az ott dolgozó 172 ember munkahelyét, bővítse a létszámot 12 -vel, és javítsa az üzem költséghatékonyságát, versenyképességét - tájékoztatta az MTI-t a Viessmann Kft. gazdasági vezetője.
Balla Ágnes elmondta: a Viessmann Modellgyártó Kft. német tulajdonosa 2012-ben döntött arról, hogy kibővíti Bátonyterenyén 20 éve működő gyárát.
Az új csarnok kialakítására több mint 87 millió forintot nyertek a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében, ez a teljes beruházás 40 százalékát teszi ki. Az összköltség mintegy kétszázmillió forint volt, ebből az összegből közel ezer négyzetméter gyártó és logisztikai terület létesült, maga a csarnok hétszáz négyzetméteres.
A gazdasági vezető ismertette: a Viessmann Modellgyártó Kft. 1992-es magyarországi jelenléte óta folyamatosan bővítette termékkörét és dolgozói létszámát, ma a gyártott termékek száma már több mint ezer. A modellvasutaknak olyan kellékei készülnek Bátonyterenyén, mint lámpák, szignálok, felsővezetékek, elektronikák, de ma már működő - mozgással és világítással ellátott - termékeket is gyártanak. Az itt készült termékek nem csak megőrizték a korábbi német minőségi színvonalat, hanem sok területen tovább is fejlesztették őket. Bátonyterenye ugyanis nemcsak a gyártásnak, hanem a fejlesztésnek a bázisát is adja: a magyar mérnökök munkájának eredményeként nyolc szabadalom született. A fejlesztési tevékenység a prototípusok készítésén túl kiterjed a termékek tesztelésére és a szerszámfejlesztésre is.

További híreink

Címkék: kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 20:48, kedd | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.