Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Február 27. 11:30, péntek | Sport

100. BL-meccsét ünnepelte a leghűségesebb MOL-Pick Szeged játékos

100. BL-meccsét ünnepelte a leghűségesebb MOL-Pick Szeged játékos

Vadkerti Attila szerint verhető, de nehéz ellenfél lesz a Löwen.

Vadkerti Attila a napokban ünnepelte 100. Bajnokok Ligája szereplését a MOL-Pick Szeged színeiben. A csapatkapitány gyerekként érkezett Szegedre, egész karrierjét a Tisza-parti együttesnél töltötte és elképzelni sem tudja, hogy a mezén más csapat címere díszelegjen. Vadkertiékre kemény időszak vár: a keddi sorsolás eredményeként a német Löwennel kell megvívniuk a BL-továbbjutásért. A Bundesliga második helyezettje nehéz ellenfél ugyan, de nem legyőzhetetlen.

A szegediek csapatkapitánya szerint most az a legfontosabb, hogy felkészüljenek a németekből. „Nem volt szerencsés a sorsolásunk, hiszen a Löwen erős csapat, de ők is verhetőek. Két arcát láttuk eddig a Löwennek, a Veszprémet nagyon megverték, a Vardar Skopje viszont őket győzte le, ki kell elemeznünk a gyengeségeiket és ennek megfelelően felkészülni belőlük” – mondta Vadkerti, aki szerint a csapatból egyáltalán nem szállt el a harci szellem a kemény ellenfél láttán. A MOL-Pick Szeged összes fontos mérkőzéséről a csapat médiapartnere, a SportKlub számol be a Híradó című műsorában.

A szegediek kapitánya számára többszörösen is emlékezetes volt a vasárnapi, Aalborg elleni meccs, hiszen ez volt a 100. Bajnokok Ligája szereplése, ráadásul a 33. születésnapját is ezen a napon ünnepelte. „Csalódottan jöttünk le a pályáról, komoly hibákat követtünk el a számomra ünnepi mérkőzésen, de meg akarjuk mutatni magunknak és a szurkolóknak is, hogy képesek vagyunk ennél jobb eredményre. A Löwennek ezzel a szellemiséggel megyünk neki” – mondta Vadkerti Attila.

A csapatkapitány páratlanul hosszú karriert tudhat magáénak a MOL-Pick Szegednél, gyerekként kezdett el itt játszani és a 100. Bajnokok Ligája mérkőzését is a Tisza-parton ünnepelték meg a társai. Jelen pillanatban ő az együttes leghűségesebb játékosa, soha nem szerepelt más klub színeiben. „1996-ban, kamaszként érkeztem Szegedre. A szüleim bíztattak, de távol éltek, így nehéz volt a kezdet, de gyorsam megtaláltam itt a helyem” – mondta Vadkerti Attila. Az ifjú játékos először a városba szeretett bele, majd az egész közegbe, itt vált felnőtté és világszintű profi játékossá. Ma már Szegeden van az otthona, a teljes családja és persze szeretett csapata is. „Nem tudom elképzelni, hogy máshol éljek, vagy más csapat címerét hordjam a mezemen. Egész életemben itt akartam játszani és mélységesen büszke vagyok rá, hogy a Szeged csapatkapitánya lehetek” – mondta a Bajnokok Ligája veterán.

A MOL-Pick Szeged mérkőzéseiről, a csapat körüli történésekről folyamatosan exkluzív tudósításokat láthatnak a SportKlub műsoraiban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.