Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Blog | Ízkollázs

2015. Február 03. 08:07, kedd

Vöröskeresztes mignon

Vöröskeresztes mignon

Ahogy az iskolában tanultuk.

Hozzávalók:

A tésztához:
- 120g sütőmaripán,
- 3 tojás fehérje,
- 30g cukor,
- 30g liszt,
- 20g porcukor.

A krémhez:
- 40g cukor,
- 1 dl tej,
- 1 tojás sárgája,
- 13g vaníliás pudingpor,
- 150g margarin (vagy vaj),
- 80g 1x-es marcipán,
- 30 ml cseresznye pálinka (szerintem kicsit kevesebb is elég bele).

A tetejére:
- kb. 50g piros cseresznye,
- 400g színezetlen fondán.

A tészta elkészítéséhez verd fel kemény habbá a tojások fehérjét a cukorral, majd annak a negyed részével lazítsd fel a sütőmarcipánt. Szórd hozzá a lisztet, majd óvatosan forgasd bele a tojások maradék fehérjét. Vigyázz, hogy ne törjön!

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.

A tésztát töltsd simacsöves nyomózsákba, majd dresszírozd egy sütőpapírral kibélelt tepsire (kb. 3 cm átmérőjűek legyenek).

Valahogy így kell kinézniük:

Hintsd le őket átszitált porcukorral, majd csúsztasd őket a sütőbe, és süsd addig, amíg egy kis színt nem kapnak.

A krémhez főzz pudingot (tej + tojás sárgája + cukor + vaníliás pudingpor), majd amikor kész és levetted a tűzről, apránként keverd bele a marcipánt, hogy jól elolvadjon. Tedd félre, hűtsd ki.

A margarint habosítsd ki és keverd hozzá a cseresznye pálinkát. Ha kihűlt a puding, akkor keverd őket együtt habosra. Töltsd a kapott krémet egy habzsákba, és a kihűlt tésztákra nyomj belőle kupacokat.

A piros cseresznyét vágd 4 vagy 8 részre (attól függ, hogy neked hogy tetszik jobban - vékonyabb vagy vastagabb szeletek) és 4 szeletet helyezz a krémek tetejére, így:.

Tedd őket a hűtőbe, hogy megdermedjenek.

A fondánt melegítsd fel (figyel rá, hogy ne legyen túl forró). Vedd ki a hűtőből a mignonokat, majd egyesével mártsd bele a fondánba. Ha kész mind, akkor tedd őket újra a hűtőbe, hogy a fondán szép, szilárd réteget képezzen rajtuk.

Az enyémek ilyenek lettek (gondoltam azokra is, akik esetleg nem szeretik a cseresznyét):

Ízkollázs receptjeink

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.