Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Blog | Ízkollázs

2014. Október 14. 08:14, kedd

Sajtkrémleves húsgombóccal

Sajtkrémleves húsgombóccal

20-30 perc alatt kész.

Hozzávalók:

A leveshez:
-25 dkg sajt ízlésed szerint (akkor a legfinomabb, ha két-, háromféle sajtot is használsz),
-1 ek. liszt,
-1 csipet szerecsendió,
-1 l alaplé/két leveskocka 1 l vízben felfőzve,
-2 dl tejszín,
-frissen őrölt bors,
-8 dkg vaj.

Húsgombóchoz:
-1 kis fej hagyma,
-30 dkg darálthús,
-1 db tojás,
-só,
-bors.

A húsgombóchoz a hagymát vágd nagyon apróra.A darálthúst keverd el a felvert tojással és a fűszerekkel együtt, majdformálj belőlekis gombócokat.

A sajtokat kockázd fel.

Forrósítsunk föl egy kevés olajat egy serpenyőben és pirítsd meg rajta a húsgombócokat.

Ha a levest nem alapléből készíted, akkor a leveskockát főzd fel a vízzel. Vegyél elő egy megfelelő lábast és olvaszd fel benne a vajat, majd nagyon enyhén pirítsd meg rajta a lisztet. Ezután add hozzá a sajtokat, fűszerezd meg és öntsd fel először egy deci alaplével, majd ha elolvadtak a sajtok, egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet. Tedd a levesbe a húsgombócokat és forrald át vele. (Kb. 5 perc és teljesen kész.)

Ízkollázs

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.