Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Blog | Ízkollázs

2014. Október 20. 07:57, hétfő

Nuss-stangl, azaz diós rudacskák

Nuss-stangl, azaz diós rudacskák

Hetekig eltartható, nagyon finom sütemény.

Hozzávalók:
-10 tojás fehérje,
-1 kg dió,
-1 kg porcukor,
-1 vaníliás cukor,
-5 csepp citromlé,
-kevés liszt,
-a tepsi kenéséhez sertészsír.

Daráld a dió ¾ részét finomra, a többit durvára, és öntsd egybe őket. A tojások fehérjébe tedd bele a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd gőz felett verd kemény habbá.

Felét gyúrd össze a dióval, a több részét tedd félre a díszítéshez. Sodord a tészta felét erősen meglisztezett gyúródeszkán kézzel, és sodrófával hosszú, kb. fél cm vastag rúddá. Vágj belőle stanglikat, amiket tegyél egy kizsírozott tepsibe, és szárítsd meg takarékon, az előmelegített sütőben. 10-15 perc alatt elkészül.

A másik felét is ugyanígy készítsd el.

A megsült rudacskákat hagyd a tepsiben kihűlni.

A félretett tojáshabot dolgozd át néhány csepp citromlével gőz felett, majd egy habzsák segítségével díszítsd ki a stanglikat. Egy éjszakán át hagyd szikkadni.

Ízkollázs receptjeink

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.