Blog | Ízkollázs
2014. December 05. 10:13, péntek
Mézes-diós szeletkék

Vigyázat, függőséget okoz!
Hozzávalók:
A tésztához:
-250 g finomliszt,
-120 g porcukor,
-150 g hideg vaj,
-kevés hideg víz (ha szükséges).
A diós rátéthez:
-100 g barna nádcukor,
-150 g méz,
-150 g vaj,
-50 g tejszín (30%),
-350 g durvára vágott dió.
A tészta hozzávalóit gyorsan dolgozd össze (nehogy felolvadjon a vaj).
Bélelj ki sütőpapírral egy kisebb tepsit.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Amíg ezt a hőfokot nem éri el, addig tedd be a tésztát a hűtőbe.
A tésztával béleld ki a tepsit, majd süsd 20 percig (amíg világos színt nem kap).
A diót vágd durvára. A cukrot, mézet, vajat és tejszínt addig melegítsd addig, amíg a vaj és a cukor is elolvad. Ebbe forgasd bele a felaprított diót, majd az egészet egyengesd el az elősütött tésztán, ezután tedd vissza a sütőbe (kb. 30 perc kell még neki).
Amikor kész, hagyd teljesen kihűlni, utána szeleteld fel.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs
Gumicukor házilag
Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.