Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Blog | Ízkollázs

2014. Július 17. 08:48, csütörtök

Lencsekrémleves

Lencsekrémleves

Hozzávalók 4 adaghoz:
-25 dkg lencse,
-1 kisebb vöröshagyma,
-4 ek olaj,
-1,5 l víz,
-2 gerezd fokhagyma,
-1 babérlevél,
-só,
-1 púpozott ek mustár,
-2 dl főzőtejszín,
-1 leveskocka,
-pár csepp citromlé,
-csipet cukor,
-10 dkg füstölt sajt.

Az előző napon beáztatott lencsét szűrd le.

A hagymát aprítsd fel, majd olajon egy fazékban fonnyazd meg. Öntsd fel kb. 1,5 liter vízzel, fűszerezd a zúzott fokhagymával, a leveskockával, sóval, babérlevéllel, végül pedig add hozzá az áztatott lencsét is.Forrald fel, majd fedd le és főzd puhára.

Halászd ki a babérlevelet a levesből, majd botmixerrel pürésítsd össze. Újra tedd vissza főni a tűzhelyre. Egy kis tálba szedj ki pici levest,majd keverd hozzá a mustárt, a tejszínt és a citromlevet. Öntsd bele a levesbe és forrald össze az egészet. Kóstold meg, hátha kicsit még ízesíteni kell rajta.

A sajtot vágd fel 1 centis kockákra és rakd egy sütőpapirral kibélelt tepsire. Forró grillsütőben hirtelen pirítsd meg.

Ízkollázs receptek

Címkék: lencsekrémleves

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.