Városlista
2019. március 26, kedd - Emánuel

Blog | Ízkollázs

2013. December 27. 15:43, péntek

Lemon curd, más néven citromkrém

Lemon curd, más néven citromkrém

Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik a dzsemtől és 3 hétig is eltartható. /www.wannabechef.cafeblog.hu/

Hozzávalók 1 kisebb befőttes üveghez:
-10 dkg vaj (margarin),
-18 dkg cukor,
-1 dl citromlé,
-1 kk. citromhéj,
-2 tojás,
-2 ek juharszirup.

A vajat kockázd fel, és minden hozzávalóval együtt egy akkora lábosba rakd bele, hogy pontosan illeszkedjen ahhoz a láboshoz, amiben vizet forralsz. Az összes hozzávalót lobogó víz felett kevergesd addig, amíg össze nem olvadnak. Akkor lesz kész, ha a krém már a kanaladra tapad - ez kb. 20 perc.

Forró, tiszta, száraz edénybe vagy üvegbe rakd el és még melegen zárd le. Mikor kihűlt, rakd be a hűtőbe és másnap már fogyasztható is.

Szívesen várjuk a Te receptedet is az info@infonograd.hu-ra!
Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van: írj!

További receptjeink

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.