Városlista
2019. március 26, kedd - Emánuel

Blog | Ízkollázs

2014. Április 28. 08:32, hétfő

Karamellás madártej

Karamellás madártej

A karamell kedvelőinek.

Hozzávalók:
-1000 ml tej,
-5 tojássárgája,
-60+60 g (barna)cukor,
-2 csapott evőkanál liszt,
-1 kk. vaníliakivonat.

A habhoz:
-5 tojásfehérje,
-1 kávéskanál citromlé,
-1 teáskanál cukor,
-csipetnyi só.

A tetejére:
-2 evőkanál (barna)cukor.

Verd fel habverővel a tojássárgáját és 6 dkg cukrot fehéredésig, majd add hozzá a lisztet, a vaníliakivonatot és 1-1,5 dl tejjel keverd csomómentesre.

Verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citromlével. Forralj fel 3 dl tejet, állítsd takarékra a lángot, és szaggas evőkanálnyi adagokat a tejbe a habból - amelyet megfőzöl mindkét oldalán egy-egy percig, majd szűrőkanállal kiszedsz.

Nagyobb lábasban piríts aranybarnára 60 g cukrot, öntsd hozzá a maradék hideg, és a habgaluska főzésénél megmaradt leszűrt tejet, és forrósítsd el. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett öntsd bele a tojássárgás keveréket, és sűrűsítsd be. Vigyázz, ne forrald fel!

Hűtsd langyosra a madártejet, töltsd poharakba és halmozd rá a habgaluskákat. Olvassz fel 2 evőkanálnyi (barna)cukrot, és csurgasd a habgaluskákra és már tálalhatod is!

Szívesen várjuk a Te receptedet is az info@infonograd.hu-ra!

További receptjeink

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.