Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Blog | Ízkollázs

2014. Július 07. 08:24, hétfő

Házi vaj

Házi vaj

1/2 l tejszínből kb. 150 g vaj lesz.

Hozzávalók 12 adaghoz:
-5 dl habtejszín (min 30% zsírtartalmú).

Verd kemény habbá robotgéppel a hideg tejszínt - középmagas fokozaton - , majd folytasd addig, amíg elkezd kicsapódni belőle a zsír.Verd tovább (kb. 5 perc), hogy az író és a vaj teljesen szétváljon.

Gézzel vagy textilpelenkával szűrd át az írót egy üvegbe, majd tedd a hűtőbe későbbi felhasználásra.

A vajat gyűjtsd össze, majd kissé locsold meg nagyon hideg vízzel, és a tál falához nyomkodva próbálj minden maradék folyadékot kipréselni belőle - hogy tartósabb maradjon. Öntsd le a homályos, zavaros levet, és adj hozzá tiszta vizet. Ezt addig folytasd, amíg a víz tiszta nem lesz (akár 6-7 öblítés is lehet).Ezután formázd meg a vajat, vagy tedd edénybe. A hűtőben 2 hétig biztosan eláll.

Szívesen várjuk a Te receptedet is az info@infonograd.hu-ra!
Kérdésed van? Írj nekünk!

Az Ízkollázs további receptjei.

Címkék: házi vaj

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.