Városlista
2019. március 26, kedd - Emánuel

Blog | Ízkollázs

2014. Október 07. 08:15, kedd

Habkönnyű sóskifli

Habkönnyű sóskifli

Hozzávalók:

A tésztához:
-700 g liszt,
-2 db tojás,
-1 kis pohár kefír,
-100 ml étolaj,
-60 g cukor,
-csipet só,
-100 ml tej,
-50 g élesztő.

A krémhez:
-200 g Rama,
-30 g só.

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel, majd dagassz kelt tésztát a hozzávalókból. Amikor megkelt oszd 4 részre az edényben.

Egy részt vegyél ki belőle és felezd el. Nyújtsd ki kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot kend meg a habosra, lágyra kikevert sós Ramával. A megkent lapot takard le a másikkal, majd vagdosd fel 16 darab cikkre. A nagyobbik feléről kezdve kezd el feltekerni kifli formára.

Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, mejd helyezd el a kis kifliket rajta. A tetejüket kend meg tojással, szórd meg nagyszemű sóval. (Bármivel megszórhatod a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.)

Meg is töltheted a kifliket ízlésed szerint. (Pizzakrém, sajt, sonka...)

Ízkollázs

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.