Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Blog | Ízkollázs

2015. Február 11. 08:43, szerda

Gnocchi

Gnocchi

Az olaszok világhírű burgonyás galuskája, minden nudli és nokedli őse.

Hozzávalók:
-75 dkg burgonya,
-3 tojássárgája,
-10 dkg liszt,
-só,
-2 dkg vaj.

A krumplit főzd meg héjában, még forrón pucold meg és nyomdát őket krumplinymón (ha nincs, akkor reszeld le). Sózd és borsozd meg, majd apránként keverd hozzá a lisztet. Jól dolgozd át. Akkor jó, ha szépen leválik az edény faláról.

Tedd egy nyújtódeszkára, és ott is gyúrd át. Csipkedj belőle kisebb gombócokat, nyújtsd őket ujjnyi vastagságúra, és vágd fel két centis darabokra. Lobogó, sós vízben főzd ki a tésztát. Még forrón forgads át a vajon.

Ízkollázs

Címkék: gnocchi

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.