Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Blog | Ízkollázs

2014. November 07. 08:32, péntek

Fokhagymás-tejszínes csirkecsíkok

Fokhagymás-tejszínes csirkecsíkok

Hozzávalók:
-50 dkg csirkemellfilé,
-1 nagy fej hagyma,
-2 duci gerezd fokhagyma,
-3 dl zsíros tejszín,
-só,
-bors,
-olaj vagy kókuszzsír,
-egy kevés víz,
-1 csokor petrezselyem.

A megmosott húst vágd vékony csíkokra.Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a zsiradékot.A felaprított hagymát fonnyaszd meg rajta, majd részletekben tedd rá a húst, hogy szépen meg tudjon pirulni.

Ha szépen megpirultak sózd és borsozd meg, majd préseld rá a fokhagymát. Fedd le, közepes lángon párold puhára a húst (ez kb. 15 perc), közben pedig a folyadékot pótold apránként.

Ha már puha a hús vedd le a fedőt, főzd le róla az összes nedvességet, és kezd el ismét pirítani. A tejszínt öntsd a tetejére, amint felforrt kész is.

Ízkollázs

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.