Városlista
2019. március 26, kedd - Emánuel

Blog | Ízkollázs

2014. November 13. 08:32, csütörtök

Chilis babos egytálétel

Chilis babos egytálétel

Nagyon laktató!

Hozzávalók:
-15 dkg húsos szalonna,
-1 fej fokhagyma,
-3 fej közepes vöröshagyma,
-60 dkg darált sertéshús,
-3 db chilipaprika,
-csipetnyi oregánó,
-2 db babérlevél,
-csipetnyi őrölt köménymag,
-1 db paradicsom konzerv,
-1 db vörösbab konzerv,
-1 db csemegekukorica konzerv,
-csipetnyi só,
-4 cl whisky.

A húsos szalonnát vágd kockákra, majd egy vastag falú lábasban pirítsd meg. Tedd hozzá a darabokra vágott fokhagymát és a kockára vágott vöröshagymát is. Erős tűzön pirítsd tovább - amíg zsírjára pirul.

Add hozzáa darált sertéshúst, majd párold pár percig - állandó keverés mellett, fedő nélkül. Ízesítsd a chilipaprikákkal, az oregánóval, a babérlevéllel és a köménymaggal.

Az egész paradicsomkonzervet öntsd rá, majd jöhet hozzá a leszűrt vörösbab és a csemegekukorica. Jól keverd el, picit sózd meg, és főzd készre lassú tűzön, fedő alatt ( ez kb. 15-20 perc).

A tálalás előtt önts egy kupica whiskyt az ételhez, és azonnal fedd le. (Így kap jellegzetes, pikáns illatot.)

Ízkollázs

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.