Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Blog | Ízkollázs

2014. Szeptember 10. 08:42, szerda

Rigó Jancsi II.

Rigó Jancsi II.

Változat II.

Hozzávalók:

Piskóta:
-4 tojás,
-8 dkg kristálycukor,
-8 dkg liszt,
-2 dkg kakaó.

Krém:
-6 dl tejszín,
-20 dkg étcsokoládé,
-5 dkg porcukor + 2 dl tejszín a tejszínhabhoz.

Csokoládébevonat:
-8 dkg étcsokoládé,
-1 ek. étolaj.

A tojásokat válaszd szét. A tojássárgáját verd habosra a cukor felével. A tojásfehérjét verd kemény habbá a maradék cukorral, majd a két habot vegyítsd össze, végül óvatosan forgasd bele a kakaóval összekevert lisztet. A tepsit béleld ki sütőpapírral, a tésztamasszát öntsd bele, majd 180 °C-on 15 perc alatt süsd meg.

Amíg sül el tudod készíteni a krémet. Az étcsokoládét olvaszd fel fém keverőtálban gőz felett, majd a gőzről levéve keverd bele a porcukorral habbá vert tejszínt. (Ne legyen túl forró a csokoládé, nehogy csomós legyen a tejszíntől a krém.)

A kihűlt piskótalapot vágd két egyenlő részre. Az egyik lapot kend meg egyenletesen és jó vastagon a csokoládékrémmel, majd tedd a hűtőbe.

A mázhoz olvaszd meg gőz felett a 8 dkg étcsokoládét, add hozzá az étolajat, és keverd csomómentesre. Öntsd rá a másik piskótalapra és kend el egyenletesen.

2 dl tejszínt verj habbá, majd kend a hűtőből elővett csokikrémes piskótalap tetejére. Ezután az egészre helyezd rá a csokoládéval bevont piskótalapot.

Vágd egyenlő kockákra forró vízbe mártott késsel.

Ízkollázs további receptjei

Rigó János történetéről itt olvashatsz.

Címkék: rigójancsi

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.