Városlista
2019. március 26, kedd - Emánuel

Blog | Ízkollázs

2014. Február 21. 09:17, péntek

Kókuszkrémes kekszszelet

Kókuszkrémes kekszszelet

Egy újabb kihagyhatatlan kókuszos süti!

Hozzávalók a kekszes lapokhoz:
-50 dkg darált háztartási keksz,
-5 ek cukrozatlan kakaó,
-3 ek sárgabarcaklekvár,
-1 rumaroma vagy rum,
-5 dkg margarin,
-5-6 ek porcukor,
-2 cs vaníliás cukor,
-2-3 dl tej.

Hozzávalók a kókuszos krémhez:
-3 dl tej,
-3 ek liszt,
-1 cs vaníliás cukor,
-5 ek porcukor,
-5 dkg margarin,
-15 dkg kókuszreszelék.

Csokoládémáz hozzávalói:
-1 tábla jó minőségű keserű csokoládé,
-3 ek étolaj.

A lisztet keverd simára egy kevés tejjel, majd add hozzá a maradék tejet is. Tedd bele a vaníliás cukrot és a kókuszreszelék felét, majd állandó kevergetés mellett főzd sűrűre. Ezután hűtsd ki teljesen.

Amikor már teljesen kihűlt, add hozzá a porcukrot, a margarint, és a maradék kókuszreszeléket, majd keverd jó habosra. Oszd el kétfelé az elkészült krémet.

Tedd bele egy nagyobb tálba a darált kekszet és keverd hozzá a kakaóport, a porcukrot, és a vaníliás cukrot. Csinálj a közepébe egy mélyedést, kanalazd bele a lekvárt, add hozzá a puha margarint, a rumaromát, és a tej felét, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adj hozzá még annyi tejet, hogy egy könnyen formázható, nyújtható masszát kapj. Ha kész, oszd el a tésztát három egyenlő részre, és tedd félre.

Egy 20x30 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd lisztezett felületen nyújtsd ki az egyik félretett kekszes tésztát. Helyezd bele a tepsibe, és ezután kend rá egyenletesen a fele kókuszkrémet.

A második kekszes tésztát szintén nyújtsd ki lisztezett felületen, majd helyezd rá a kókuszos krém tetejére. Kend meg a maradék krémmel, feddd be a maradék, szintén kinyújtott tésztalappal és tenyérrel óvatosan egy kicsit nyomkodd meg a tetejét)

A csokoládét az olajjal együtt olvaszd fel gőzfürdő fölött, majd öntsd rá a tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsd el, majd tedd be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt vedd ki a hűtőből, majd papírral együtt emeld ki a tepsiből. Ezután éles, meleg késsel szeleteld fel.

Van egy jó recepted amit szeretnél megosztani velünk? Küldd el nekünk az info@infonograd.hu-ra!

A többi receptünket már olvastad? Ha nem, ITT megteheted!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.